Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun eşi, devlet bütçesini kötüye kullanmaktan suçlu bulundu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun eşi Sara Netanyahu usulsüz harcamalarla devleti zarara uğrattığı gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı. Sara Netanyahu, başbakanlık konutunda aşçı bulunmasına rağmen, yokmuş gibi göstererek dışarıdan sipariş ettiği yemeklerin ödemesini başbakanlık bütçesinden yaptığı için suçlu bulundu. Suçunu kabul ederek mahkeme ile anlaşma yoluna giden Sara Netanyahu, 55 bin şekel (yaklaşık 90 bin TL) para cezası ödemeye mahkûm edildi.

Sara Netanyahu, 2010-2013 yılları arasında başbakanlık konutunda tam zamanlı çalışan bir aşçı bulunmasına rağmen, kendisi ve misafirleri için dışarıdan da yemek sipariş etmiş ve ödemelerini, yasalara aykırı olmasına rağmen, başbakanlık bütçesinden yapmıştı. 60 yaşındaki Sara Netanyahu daha önce de çalışanlara kötü davrandığı gerekçesiyle tazminat ödemek zorunda kalmıştı.

Binyamin Netanyahu da yolsuzlukla suçlanıyor

Geçen ay yapılan erken genel seçimler ertesinde hükümet kurmayı başaramayan ve eylülde yapılacak yeni seçimlere kadar geçici başbakanlık görevini üstlenen Binyamin Netanyahu hakkında da yolsuzluk, görevi kötüye kullanma ve rüşvet suçlamalarıyla açılmış üç ayrı soruşturma dosyası bulunuyor. Seçim ertesi ekim ayında ön duruşmaya çıkabileceği belirtilen Netanyahu, suçlu bulunması halinde 3 ila 13 yıl hapis cezası alabilir. Netanhayu ise hakkındaki tüm iddiaları “siyasi bir cadı avı” olarak niteleyip reddediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.