Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tarihi açık oturum sonrası rakamlarla sosyal medya: #Ekrem etiketiyle 452 bin, #BinaliYıldırım etiketiyle 377 bin tweet atıldı

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine bir hafta kala CHP ve İYİ Parti’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım, İsmail Küçükkaya’nın moderatörlüğüyle canlı yayında ilk kez karşı karşıya geldi. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen bu yayın, sosyal medyada büyük ses getirdi. 

Türkiye’nin gündemi “BYvsEİ”

Canlı yayın, Twitter kullanıcılarının gündemindeydi. Tarihi buluşma gerçekleşirken konuyla ilgili 15 tane etiket açıldı. Yıldırım ve İmamoğlu’nun konuştukları konular ve sloganlarıyla açılan etiketler üzerinden binlerce tweet atılırken #Ekrem etiketiyle 452 bin, #BinaliYıldırım etiketiyle 377 bin tweet atıldı. İsmail Küçükkaya’nın Binali Yıldırım’a “FETÖ’yle alakanız var mıydı?” sorusuna verdiği “Yok” cevabı da Twitter kullanıcıların dikkatini çekti ve #Yok etiketiyle 331 tweet atıldı. 

Ekrem İmamoğlu 861 bin, Binali Yıldırım 1 milyon izleyiciye ulaştı 

Adaylar canlı yayınları kendi sosyal medya hesaplarından da paylaştı. Twitter üzerinden yaptığı canlı yayında İmamoğlu 861 bin, Yıldırım ise 1 milyon izleyiciye ulaştı. Binali Yıldırım İletişim Ofisi, yayın sırasında önemli gördüğü başlıkları kısa videolar yapıp, Twitter adreslerinden paylaşmayı da ihmal etmedi. Yıldırım YouTube’da 14 bin izleyiciye ulaşırken İmamoğlu, 218 bin kişiye ulaştı. 

Yayından sonra adayların Twitter hesapları: İmamoğlu’na 19 bin, Yıldırım’a 4 bin takipçi geldi 

Yayından sonra Ekrem İmamoğlu, aile fotoğraflarını ve kendisine ait kısa tanıtım videosunu paylaşırken Binali Yıldırım, İmamoğlu’nu eleştiren bir tweet paylaştı. Yıldırım’ın paylaşımı 21 bin retweet, 71 bin beğeni aldı. 

Adayların yayın sonrasında takipçi sayıları da değişim gösterdi. Ekrem İmamoğlu, 2 milyon 625 bin takipçisi sayısını 19 bin attırarak 2 milyon 644 bine getirdi. Binali Yıldırım ise 4 bin artışla, 1 milyon 775 bin olan takipçi sayısını 1 milyon 779 bine ulaştırdı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.