Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan: “Habertürk, ‘Metruk ev ile ilgili şüphe kalkmıştır’ diyerek suç işledi”

Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, Habertürk ve Star gazetesinde yayımlanan DNA haberiyle ilgili açıklama yaptı. Şaban Vatan, “Rabia Naz olup olmaması değil, o DNA kime ait? O süreçte orada kim vardı?” dedi. 

Habertürk ve Star gazetesi, Adli Tıp Kurumu’nun metruk binada bulunan DNA ile Rabia Naz Vatan’ın DNA’sının uyuşmadığını ve baba Şaban Vatan’ın iddialarını doğrulayacak hiçbir bulguya rastlanmadığını yazdı. Baba Şaban Vatan ise sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak, çıkan haberlere yanıt verdi. Baba Vatan, “Habertürk ‘Metruk ev ile ilgili şüphe kalkmıştır’ diyerek suç işledi” dedi.

Baba Şaban Vatan çıkan haberlere şöyle cevap verdi:

“Habertürk’te yapılan haberde metruk evde çıkan DNA ile Rabia Naz’ın DNA’sı çıkmamıştır durumu sunuldu ve aynı zamanda ‘Metruk ev ile ilgili şüphe kalkmış’ diye sunuldu. İlk sonuç geldiği zaman iki tane peçetede kadın vücut sıvısı DNA’sı çıkmıştı ve bu kadın vücut sıvısı DNA’sı sadece aynı DNA’ya dahil olan bir DNA’ydı ve bir kişiye ait olan bir DNA’ydı. Evet, benim de üzerinde durduğum konu şuydu: Rabia Naz olup olmaması değil. O DNA kime ait, o süreçte orada kim vardı? O DNA’nın kime ait olduğu, bulunması gereken bir durumdur. Bir DNA var ortada, bu DNA kimindir, ortaya çıkarılması gerekiyor.

Habertürk, ‘Metruk ev ile ilgili şüphe kalkmıştır’ diyerek suç işledi. Ben az önce üç gündür gündemde olan olayla ilgili Görele Adliyesi’nde savcılık makamına gittim ve bizzat durumla ilgili bilgi aldım. Savcı hanımın belirttiği şuydu: ‘Dosyada gizlilik kararı olduğu için hiçbir şekilde dışarıya bilgi verilmedi ve biz öyle bir durum sunmadık. Metruk ev ile ilgili soruşturma devam ediyor’ dedi.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.