Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Annesi Emel Korkmaz: “Ali İsmail, istediği özgür dünyayı yaratamadı belki, ama bunu yapmak isteyen binlerce evladımız var”

Bugün, Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de sivil giyimli polis ve sokaktaki esnaf tarafından dövülerek yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünün altıncı yıldönümü. Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), Korkmaz’ın ölümünün altıncı yılında Hatay-Antakya’da anma etkinliği düzenleyecek. Annesi Emel Korkmaz ile Ali İsmail’i ve ALİKEV’i konuştuk. 

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, oğlunu şöyle anlatıyor:

“Çok hayat dolu insanlardık ama Ali İsmail’le birlikte onu da yitirdik. Biz çocuklarımızla çok güzel zamanlar geçirdik, çocuklarımızı çok güzel büyüttük. Zaten Ali İsmail hep insanlara faydalı birey olmak adına hep bir şeyler yapmaya çalıştı. Onun kaybıyla birlikte biz de kaybettik. Biz yaşayan ölüyüz, ama Ali İsmail için üç çocuğum, torunlarım ve Ali’min adını yaşatmak için ayakta durmak zorundayım. Çok şeyimiz gitti, eksiğiz biz.”

Ali İsmail Korkmaz yaşamını yitirdikten sonra ailesi ve sevenleri ALİKEV’i kurdu. Emel Korkmaz, ALİKEV’in kurulmasıyla beraber oğlu Ali İsmail’in düşüncelerinin yaşadığını, 167 öğrenciye burs verdiklerini anlatıyor:

“Biz ALİKEV’i kurduğumuz zaman Ali İsmail’in ölüm şekliyle değil, yaşadığı hayatın, yapmak istediği şeylerin devamını getirebilmek için vakfı kurduk. Çünkü Ali İsmail çok küçük yaşta 15-16 yaşındayken arkadaşlarını örgütleyip huzurevi ziyareti yaptı, okul bahçesini temizledi, engellilere kapak topladı, doğayı temiz tutmak için sokakları temizledi. Maalesef onu altı sene önce çok acı bir şekilde kaybettik; Ali’nin sesine hasretim, kokusuna hasretim. Ama ALİKEV’le birlikte Ali İsmail gibi olan nice evlatlarımız oldu. Ben Ali’mi kaybettim ama binlerce Ali kazandım. Ben bunu Ali İsmail’i kaybettiğim günden beri hep söylüyorum ve hayatta olduğum süre boyunca bunu söylüyorum; Ali İsmail ile gurur duyuyorum, Ali İsmail bedenen yok ama ruhu var, düşünceleri var. Vakfa gittiğim zaman çocuklar gelip oturup kitap okuyor, derslerine çalışıyor, sohbet ediyorlar. Tabii ki bu bizim için Ali İsmail’in yaşadığının göstergesidir. O vakfa gittiğim zaman çok mutlu oluyorum, orada Ali İsmail gibi yaşayan, düşünen gençler var. Ali İsmail sadece bedenen yok aramızda. Sesine, kokusuna hasretim ama Ali İsmail’i hisseden binlerce insan var.”

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde İngilizce öğretmenliği okuyan 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, Gezi Direnişi sırasında, 2 Haziran 2013 tarihinde sivil giyimli polisler ve sokaktaki esnaf tarafından dövüldü, 38 gün komada kaldı ve 10 Temmuz 2013’te yaşamını yitirdi. Ardından Korkmaz ailesi, Ali İsmail Korkmaz’ı yaşatmak için ALİKEV’i kurdu. Her yıl 2 Haziran’da, Eskişehir’de dövüldüğü sokakta, 10 Temmuz’da da Hatay Defne’de Sümerler Amfi Tiyatrosu’nda anma yapıyorlar. Korkmaz ailesi bu yıl da saat 18.00’de Ekinci Mezarlığı’nda kabir ziyareti yaptıktan sonra saat 20:00’de Sümerler Amfi Tiyatrosu’nda “Ali İsmail Korkmaz Anma Gecesi” düzenleyecek. Anmada Moğollar ve ALİKEV Müzik Topluluğu sahne alacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.