Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pompeo: “S-400’ler için Türkiye’ye yaptırım uygulamak yasanın gereği, Trump’ın yasaya uyacağına eminim”

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rus S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye’ye teslim sürecini incelediklerini, Ankara’ya yaptırım uygulanmasını beklediğini söyledi. Washington Post gazetesine konuşan Pompeo “Yasa yaptırım uygulanmasını gerektiriyor; yasanın gereğini yerine getireceğimizden, Başkan Trump’ın da yasaya uyacağından eminim” dedi.

ABD’nin “Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Yasası” (CAATSA), Rusya ile savunma alanında ticaret yapan ülkelere yaptırım öngörüyor. Amerikan başkanlarının müttefik ülkeleri belli koşullarda sözkonusu yaptırımlardan geçici süre ile muaf tutma yetkisi bulunuyor. Ankara Trump’ın bu yetkisini kullanmasını bekliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.