Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Frankfurt’ta bir anne ve çocuğunun, bir göçmen tarafından tren rayına itilmesine aşırı sağ partiden tepki

Almanya’nın Frankfurt kentinde bir anne ve çocuk, tren bekledikleri sırada raylara itildi. 8 yaşındaki çocuk trenin altında kalarak hayatını kaybetti, annesi ise kendini kurtarmayı başardı. Frankfurt polisi katilin kırk yaşında, erkek ve Doğu Afrika’daki Eritre doğumlu olduğunu aktardı. Aileyi önceden tanımadığı anlaşılan Eritreli göçmen, anneyle çocuğu neden ittiğini açıklamadı.

Ülkede dokuz gün önce, Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Voerde kentinde 34 yaşındaki bir kadın trenin önüne itilmiş ve hayatını kaybetmişti. Polis cinayetin Kosovalı bir vatandaş tarafından gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

Almanya’daki aşırı sağ parti AfD (Almanya için Alternatif) ise bu iki trajik olayı doğrudan hükümetin son yıllardaki göçmen politikalarına bağladı. AfD yetkilisi Alice Weidel olaylar ile ilgili Twitter hesabından açıklamada bulundu. Weidel, “Sınırsız bir ‘hoşgeldin’ kültürü yerine artık vatandaşlarımızı koruyalım” dedi.

Almanya’da, Saksonya ve Brandenburg eyaletlerinin parlamento seçimleri 1 Eylül’de yapılacak. Başbakan Angela Merkel’in göçmen politikası da uzun süredir eleştiriliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.