Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

El Salvador’da kürtaj davası yeniden görülen tecavüz kurbanı kadın beraat etti

El Salvador’da tuvalette doğurduğu bebeğinin ölmesi nedeniyle cinayet suçlamasıyla 30 yıl hapse mahkûm edilen ve yaklaşık 33 ay cezaevinde yattıktan sonra yeniden yargılanmaya başlayan tecavüz kurbanı kadın beraat etti.

Bebeğini tuvalette doğurarak ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle 2017 yılında 30 yıl hapis cezası alan ve davanın yeniden görülmesi talebiyle El Salvador Yüksek Mahkemesi’ne başvuruda bulunan 21 yaşındaki Evelyn Beatriz Hernandez, yeniden yargılanarak aklandı.

Hâkim, suçlu olduğuna dair yeterli kanıt bulunmadığı gerekçesiyle genç kadın hakkındaki suçlamaların düşürülmesine karar verdi.

Çok sayıda kadının destek vermek amacıyla takip ettiği duruşma sonrası yaptığı açıklamada adaletin yerine geldiğini söyleyen Hernandez, destekçi kadınlara ve davaya ilgi gösteren yabancı ülke diplomatlarına teşekkür etti.

Hernandez, davanın yeniden görülmesi talebiyle El Salvador Yüksek Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuş, Yüksek Mahkemenin davanın yeniden görülmesi ve Hernandez’in dava süresince evinde kalması yönündeki kararının ardından tahliye edilmişti. Ülkede kürtaj yasaları çerçevesinde ilk kez bir davanın yeniden görülmesine karar verilirken, Hernandez’in yenilenen ilk duruşması 16 Temmuz’da yapılmıştı.

Kürtajın her durumda kesinlikle yasak olduğu El Salvador’da, çok sayıda kadın kürtaj suçlamasıyla cezaevinde bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.