Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Memur-Sen iş bıraktı: “Bizi sahaya davet etmeyin, masaya davet edin”

Haber: Batu Bozkürk & Ozan Aydın

Hükümetle zam görüşmelerinden sonuç alamayan Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) üyeleri önce iş bıraktı, sonra Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önünde “boş cüzdan” eylemi yaptı.

Memur-Sen, bakanlığın 2020 için yüzde 4+4, 2021 için ise yüzde 3+3 teklifini yetersiz bulmuş ve görüşmeler için ek süre istemişti. İki yıl için yüzde 14’ün aksine yüzde 20 zam talep eden Memur-Sen, ek süre talebine de yanıt gelmeyince Ankara’da iş bıraktı.

İş bırakma eyleminin ardından ise sendika üyeleri, Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önünde toplandı. Burada bir konuşma yapan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, gerekirse sahada da olabileceklerini, ancak müzakereden yana olduklarını söyledi. Yalçın, Türkiye’nin böyle bir dönemde iç sorunlarla uğraşmaması gerektiğini de belirtti.

Yalçın’ın konuşmasının ardından Memur-Sen üyeleri boş cüzdanlarını havaya fırlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.