Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Epstein’ın küçük kızlarla seks ticareti ağını ifşa eden kadın: “17 yaşındayken Prens Andrew ile cinsel ilişkiye zorlandım”

ABD’de kız çocuklarına cinsel saldırı, seks ticareti, insan kaçakçılığı ağı oluşturma suçlamalarından tutukluyken hücresinde ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein’ı suçlayan ilk kurbanlardan biri olan Virginia Giuffre, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in ikinci oğlu Prens Andrew’a itirafta bulunma çağrısı yaptı.

Jeffrey Epstein tarafından reşit değilken ‘seks kölesi’ yapıldığını, Prens Andrew ile seks yapmaya zorlandığını 2014’te anlatan Virginia Giuffre, ABD’li milyarderin ölümüyle başlamadan kapanan davanın son duruşmasının ardından gazetecilere konuştu.

Virginia Giuffre mahkeme çıkışında gazetecilerle konuştu.

17 yaşındayken Prens Andrew‘la üç kez seks yapmaya zorlandığını söyleyen 35 yaşındaki Giuffre, mahkeme çıkışında gazetecilere “O, ne yaptığını çok iyi biliyor ve tanıklık yapabilir. Suçunu itiraf etmesini umuyorum” dedi.

İntihar ettiğinde 66 yaşında olan Epstein, ABD Başkanı Donald Trump, eski Başkan Bill Clinton ve Sarah Ferguson’ın eski eşi York Dükü Prens Andrew ile arkadaş olduğunu açıklamıştı. Prens Andrew‘un Epstein’ın hakkındaki suçlamalar çıktıktan sonra da onunla dostluğunu sürdürdüğü iddia edilmişti.

Prens Andrew bu suçlamaları reddetse de, Giuffre’in dahil olduğu, Epstein ve hayat arkadaşı Ghislaine Maxwell‘le toplu fotoğrafları basına yansımıştı. Buckingham Sarayı ise iddialarla ilgili olarak “Prensin böylesi faaliyetlere katılmış ya da bunları teşvik etmiş olabileceği yolundaki imalar iğrenç” açıklamasında bulunmuştu.

New York Şehir Mahkemesi’nde görülen, ancak Epstein‘in ölümü nedeniyle kapatılan davada, yaklaşık 15 davacının dünkü duruşmada konuşmasına izin verildi.

Eipstein öldü ama soruşturma devam edecek

Savcılık, Epstein‘ın ölmesine rağmen soruşturmanın devam edebileceğini ve işbirlikçilerine karşı dava açılmasının hâlâ mümkün olduğunu açıkladı.

Giuffre, duruşmada Epstein‘ı ‘kendisini seks kölesi olarak esir almakla’ suçladı ve “Umutlarım mahvoldu, hayallerim çalındı” dedi. Jennifer Araoz ise 15 yaşındayken, Epstein’in kendisine malikanesinde tecavüz ettiğini anlattı. Courtney Wild da mahkemede 14 yaşındayken Epstein‘in cinsel tacizine uğradığını söyledi. Epstein‘in “Lolita Ekspres” diye anılan özel uçağında masöz olarak çalıştığını anlatan Wild, “Epstein, adalet sistemini manipüle eden bir korkaktı” dedi. Chauntae Davies adlı davacı da masöz olarak çalışmaya başladığı uçakta Epstein’ın kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü.

Davacı kadınlar, büyük bir travma yaşadıklarını, Epstein’ın intihar ederek adaleti aldattığını, bu yüzden nasıl öldüğünü bilmeye hakları olduğunu belirtti.

Bazı davacılar tarafından Epstein‘a karşı tazminat davası açılmıştı. Epstein’ın ölümünden iki yıl önce, 577 milyon dolarlık servetinin bir vakfa devredilmesi için bir vasiyet imzaladığı biliniyor.

Jeffrey Epstein ve Donald Trump.

Trump ve seks skandallarıyla meşhur eski Başkan Bill Clinton gibi, ABD‘nin en nüfuzlu isimlerinin yakın arkadaşı olan Epstein‘ın ölümünden bir gün önce federal mahkemede hakkındaki yüzlerce sayfalık dosya açılmıştı. Medyaya yansıyanlara göre, Epstein ve yakın çevresi hakkında, içinde cinsel tacizin de olduğu iddialar vardı.

Epstein‘a 2007’de de benzer suçlamalar yöneltilmişti. Savcılıkla anlaşan ve fuhuş suçlamasını kabul eden Epstein, olası bir müebbet hapis cezası yerine 13 ay hapse mahkûm olmuştu. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Epstein, suçlu bulunması halinde bu kez 45 yıl hapis cezasına çarptırılabilecekti.

New York dergisinde 2002 yılında yayımlanan bir yazıda, Trump, Epstein için, “Onunla birlikte vakit geçirmek çok eğlenceli. Benim gibi, güzel kadınları sevdiği ve bunların çoğunun genç olduğu da söyleniyor” demişti.

Ancak Trump, Epstein’a yöneltilen suçlamaların ardından, “12 ya da 15 yıl önce” arkadaşlıklarının bittiğini iddia etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.