Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çevirmenleri Immanuel Wallerstein’ı anlatıyor: “Sadece bir sosyal bilimci olarak değil, anti-kapitalist bir entelektüel olarak da düşüncesiyle çığır açtı”

Dünyanın en etkili sosyal bilimcilerinden biri olan Amerikalı sosyolog ve tarihçi Immanuel Wallerstein, 1 Eylül Pazar günü, 88 yaşında öldü. Kapitalizm, liberalizm, sömürgecilik, ırkçılık gibi alanlardaki disiplinler arası yaklaşımla yürüttüğü çalışmalarıyla paradigma değiştiren Wallerstein’ın çok sayıda eseri Türkçe’ye de çevrildi.

Bu eserlerinden Fransız filozof Etienne Balibar ile birlikte hazırladığı Irk Ulus Sınıfı dilimize kazandıran Galatasaray Üniversitesi öğretim üyelerinden sosyolog Nazlı Ökten, Wallerstein’ın sadece bir sosyal bilimci olarak değil anti-kapitalist bir entelektüel olarak da çığır açtığını vurguluyor.

Çevirmen Tuncay Birkan ise Wallerstein’ın 1999 yılında yazdığı ve Türkçe’de 2000 yılında Metis Yayınları tarafından basılan Bildiğimiz Dünyanın Sonu adlı eserini anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.