Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rawest Araştırma, Diyarbakır, Mardin ve Van’da seçmene sordu: “Her 4 kişiden 3’ü kayyum atanmasını yanlış buluyor”

Diyarbakır’da kurulan ve Güneydoğu’da çalışma yürüten Rawest Araştırma, “Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atanması kararını nasıl buluyorsunuz?” sorusunu yönelttiği saha araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

26-30 Ağustos 2019 tarihleri arasında, Diyarbakır, Mardin ve Van’da 1536 kişiyle görüşülerek gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyum atanması kararı hakkında fikir belirten her 4 kişiden 3’ü kayyum atanmasının yanlış olduğunu düşünüyor. 

Kaynak: Rawest Araştırma

Araştırma, şehirleşme ve gelir düzeyi arttıkça AK Partili seçmen içerisinde de kayyum atanmasını yanlış bulanların oranının arttığını da ortaya koyuyor.

Kaynak: Rawest Araştırma

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.