Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti bitmiyor: Bir kadın daha çocuğunun gözü önünde öldürüldü

Ankara’da Nazmi Güral, tartıştığı eşi 28 yaşındaki Meral Güral’ı terk edilmiş bir evde, kızının gözü önünde öldürdü. 

Meral Güral ile bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışan Nazmi Güral, üç yaşındaki kızını yanına alarak evden ayrıldı. Meral Güral da evden çıkarak faili takip etmeye başladı. Meral ve Nazmi Güral arasında evin 500 metre ilerisinde tekrar tartışma çıktı. Fail, Meral Güral’ı terk edilmiş bir eve soktu ve çocuğunun gözü önünde bıçakladı. 

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, Meral Güral’ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Nazmi Güral polis tarafından gözaltına alınırken, çocuk olay yerine gelen yakınlarına teslim edildi. 

Fadime Tekin için eylemler devam ediyor: “Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz”

Torununu götürdüğü parkta boşandığı erkek tarafından bıçaklanan Fadime Tekin‘in yaşam mücadelesi hâlâ sürüyor. Fadime Tekin’in bıçaklanmasının ardından kadınlar bulunduğu hastanenin önünde toplanmıştı. Dün akşam da Ankara Dikmen’deki Ahmet Arif Parkı’nda toplanan kadınlar basın açıklaması ve forum düzenledi. Kadınlar, erkek şiddetine ve kadın cinayetlerine tepki göstererek, “Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz” dövizleri taşıdı.

Fail daha önce de kadın cinayetinden hapse girmiş

Fadime Tekin’in oğlu Murat Işık, Evrensel’den Birkan Bulut’a konuştu. Murat Işık, annesini bıçaklayan Rıza Işık’ın 1972 yılında da kadın cinayetinden hapse girdiğini ama aftan yararlanarak 10 yılda çıktığını söyledi.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.