Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope, çocukların öncülüğündeki İklim Değişikliği Krizi Grevi’nde

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi’nin hemen öncesinde 20 Eylül’de başlayacak ve 27 Eylül’de sonlanacak Küresel İklim Grevi haftası boyunca 139 ülkede 4 bin 500’ün üzerinde eylem ve etkinlik düzenlenecek. Türkiye’de, 15 ayrı noktada eylem ve etkinlikler düzenlendi. İstanbul’daki buluşmanın adresi ise Kadıköy’dü.

Saat 14.00’te Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya gelen genç iklim aktivistlerinin grevine sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi. Kadıköy İskelesi’nde basın açıklaması okunduktan sonra, Yoğurtçu Parkı’na yürüyüşe geçildi ve buradaki etkinlikler akşam saatlerine kadar sürdü.

Medyascope’tan Büşra Cebeci ve Caner Polat Kadıköy’deki eylem ve etkinlikleri gün boyu takip etti ve genç iklim grevcilerine mikrofon uzattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.