Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kenya’da okul çöktü: 7 çocuk hayatını kaybetti, 57 kişi yaralandı

Kenya’nın başkenti Nairobi’nin batısında bulunan Dagoretti bölgesindeki Precious Talent Academy isimli okul, öğrencilerin derse girmesinin ardından çöktü. 23 Eylül sabahı yaşanan olayda yedi çocuk hayatını kaybetti. Olay yerinde açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cyrus Oguna, “Şu ana kadar yedi öğrencinin ölü olduğunu ve 57 kişinin de hastaneye kaldırıldığını doğruluyoruz” dedi.

Nüfusun çoğunlukla derme çatma barınaklarda yaşadığı fakir bir bölge olan Dagoretti’de yüzlerce kişi, hayatta kalanları kurtarmak için enkazın çevresinde toplandı.

Okul müdürü Moses Ndirangu, dersliğin çöküşünün sebebinin, yakındaki bir kanalizasyon hattının binanın temellerini zayıflatması olduğunu iddia etti. Yetkililere göre tahta ve sacdan yapılan okulda 800 öğrenci eğitim görüyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.