Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Marmara Uluslararası Kent Forumu, 1 Ekim Salı günü İstanbul’da başlıyor

Marmara Belediyeler Birliği’nin uluslararası düzeyde iki yılda bir düzenleyeceği Marmara Uluslararası Kent Forumu’nun (Marmara Urban Forum-MARUF) ilki, 1 Ekim 2019 Salı günü İstanbul Kongre Merkezi’nde başlayacak. Medyascope’un basın sponsoru olduğu, üç gün boyunca 25 ülkeden 250 konuşmacı ve 3000’den fazla katılımcı ile bilgi, deneyim ve olanak paylaşımına zemin oluşturacak MARUF, teknik geziler, sergiler, canlı performans ve şehir oyunu ile katılımcılara zengin bir program sunacak.

Çözüm üreten kentler

Birleşmiş Milletler’in “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” doğrultusunda “çözüm üreten kentler” mottosu ile düzenlenen MARUF, şehirlerin sorunlarının yanında, önemi ve fonksiyonunu da tartışmak için farklı seslerin bir araya geleceği, küresel ve yerel bilgilerin paylaşımına zemin hazırlayan bir platform olacak. Forum, kentleşme sürecinin bireyler ve toplumların hayatında ve kentte yarattığı ekonomik, politik, sosyal, ekolojik değişim ve sorunları çözüm yollarıyla birlikte yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeylerde dayanışma ve işbirliği içinde incelemeyi amaçlıyor.

Açılış “Barış İçin Müzik Vakfı”ndan

Forum, ilk gün saat 09.00’da “Barış için Müzik Vakfı”nın 95 çocukla gerçekleştireceği performans ile açılacak. İlk günün açılış oturumunda “21. Yüzyıl Kent Vizyonları” başlığı altında Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, UNDP Türkiye Temsilci Claudio Tomasi ve Metropolis Genel Sekreteri Octavi de la Varga, geleceğin kentlerini anlatacak.

Programın ilk gününde gerçekleştirilecek oturumlardan biri de İskender Pala, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Uğur Tanyeli, Handan İnci ve Murat Gül’ün İstanbul’u kültür, edebiyat ve mimari üçgeninde değerlendirecekleri özel oturum. Afetlere karşı dirençli kentlerin, iklim değişikliği ile mücadelenin ve uluslararası insani hareketliliğin konuşulacağı oturumlarda konuşma yapacak isimler arasında Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Kıdemli Danışmanı Hitoshi Baba, Prof. Dr. M. Murat Erdoğan, Prof. Dr. Ahmet İçduygu ve Metropolis Canada Yönetici Başkanı Howard Duncan bulunuyor.

Belediye başkanları oyun oynayacak

Forumda, Marmara Bölgesi’nin belediye başkanları, mevcut projeleri değerlendirebilecekleri çok aktörlü bölgesel gelişme oyunu “Play Marmara”yı da oynayacak. Forumun ses getirecek etkinliklerinden biri olan Play Marmara, bölgede yaşanacak her türlü zorluğu aşmak için yenilikçi bir yaklaşımı tanıtmayı amaçlıyor. Kentlerin gelişim sürecinde etkin aktörlerin, mevcut bilgi ve deneyimlerini temel alan senaryolar çerçevesinde, bölge ölçeğinde Marmara’nın durumunu ve yönetişim sürecini deneyimlemelerinin sağlanması hedefleniyor.

Katılımın ücretsiz olduğu foruma ilişkin tüm bilgiler www.marmaraurbanforum.org web sitesinden edinilebilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.