Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sevilay Çelenk ile Yeri Gelmişken (12): Ceren Damar davası – Savunma hakkı ve iftira

Sevilay Çelenk bu hafta, öğrencisi tarafından öldürülen Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel’in ilk duruşmasında yaşananlara dair tespitler yaptı. 17 yılda 15 bin kadının öldürüldüğünü hatırlatan Çelenk, bir terörle karşı karşıya olduğumuzu belirtti. Kadın cinayetleri sonrası faillerin kadınlara yönelik ahlaki sorun tarifine gitmeye çalıştıklarını belirten Çelenk, “Failler, şiddetleriyle bu ahlaki sorun arasında bir ilişki varmış gibi bir durum yaratmaya çalışıyorlar. Bu kabul edilemez. Kimsenin kimseye ahlaki yargılarını öne sürerek şiddet uygulamaya hakkı yoktur ve bu suçu hafifleten bir şey de değildir” dedi.

Ceren Damar’ın duruşmasında savunma avukatı Vahit Bıçak’ın “Burada sanık cinsel saldırıya maruz kalmış ve meşru müdafaa yapmıştır” ifadelerini de ele alan Çelenk “Bu savunma ölçülülük sınırlarını aşıyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.