Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – AB dışişleri bakanları Türkiye’ye silah ambargosu konusunda anlaşamadı

Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları bugün Lüksemburg’da bir araya gelerek, Suriye operasyonu sebebiyle Türkiye’ye uygulanması muhtemel yaptırımları ele aldı. Bakanlar, Türkiye’ye AB çapında silah ambargosu uygulanması konusunda uzlaşamadı.

Topyekûn ambargoyu Almanya ve Fransa talep etti. Ancak toplantıdan Türkiye’ye silah satışının “sınırlandırılması” önerisi çıktı. AB liderleri 17-18 Ekim’de Brüksel’de bir araya gelecek ve yaptırımlar meselesini karara bağlayacak.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, “AB dışişleri bakanları gerek Kuzeydoğu Suriye, gerekse Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmaları konusunda bir anlaşmaya vardılar. AB bir bütün olarak hareket ediyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.