Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın azil süreci – Cumhuriyetçiler savunmalar alınırken salonu bastı

ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili azil süreci devam ediyor. Ancak azil sürecinde önemli bilgiler ortaya döküldüğü gibi, son derece ilginç görüntüler de yaşanabiliyor. Son olarak dün, Senato ve Temsilciler Meclisi’nin yer aldığı Capitol Hill’de ifadeler alınırken, Cumhuriyetçi temsilciler gizli oturuma baskın düzenledi.

Capitol Hill binasında gizli oturumda ele alınan görüşmeler esnasında, bir grup Cumhuriyetçi partilinin “Bizi içeriye alın” diye bağırdığı duyuldu. Salonda telefonlarıyla tweet atmaya başlayan temsilciler ile sorgulama komitesi arasında gerginlik yaşandı.

Normal koşullar altında, ifadelerin alındığı odalara telefonlarla girmek yasak. Ancak pizza bile ısmarlayan Cumhuriyetçi temsilciler, öğleden sonraya kadar odada kaldı. Demokrat temsilciler ise bu olayın Trump’ın birkaç gün önce kendi sempatizanlarına yaptığı “Daha sert olun ve savaşın” açıklamasından sonra yaşandığına dikkat çekti.

Azil süreci şu anda Kongre’de senatörlerin durumu araştırması ve ilgili kişilerin ifadelerinin alınmasıyla devam ediyor. Bir önceki gün alınan ifadelerde Trump’ın Ukrayna hükümetinden kendi siyasi rakiplerini yıpratmak için bilgi talep ettiği iddiası ele alınmıştı. ABD’nin Ukrayna’daki diplomatı Bill Taylor, Trump’ın elçiliği dışarıda bırakarak, kendi yakın çevresi dahilinde Ukrayna hükümeti ile temas kurup isteklerde bulunduğunu söylemişti.

Esas ilgi çekici olansa, Trump’ın rakiplerini yıpratacak bilgi karşılığında Ukrayna hükümetine ABD askeri yardımı önerdiği iddiası olmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.