Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mehmet Ayvalıtaş davasında verilen beraat kararlarını değerlendiren baba Ali Ayvalıtaş: “Vatan için ölenlere adalet yok”

Taksim Dayanışması, Gezi olayları sırasında İstanbul’un Ümraniye ilçesinde düzenlenen yürüyüşte kalabalığa giren bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüne ilişkin davada yargılanan sanıklar Mehmet Görkem Demirbaş ve Cengiz Aktaş’ın beraat etmesini değerlendirdi.

Mimarlar Odası’nın İstanbul Karaköy’deki binasında yapılan basın açıklaması, avukat Sevgi Evren‘in altı buçuk yıllık dava sürecini anlatmasıyla başladı. Evren, bu süre içinde görülen 24 duruşma boyunca karşılaşılan hukuksuzluklara şöyle dikkat çekti:

“Burada asıl kusur İçişleri Bakanlığı’nındır, Emniyet Müdürlüğü’nündür. Biz altı buçuk yıl çalıştık, çabaladık; tüm kamuoyunun desteğiyle bu adalet mücadelesini sürdürdük; 24 celse geçti, 25 dilekçe sunduk. 24 celsede ailemiz geldi, her celsede adalet talebimizi dile getirdi. Altı buçuk yılın sonunda bir polis memurunun düzenlediği kaza tespit tutanağını dört heyete anlatamadık, ispat edemedik; görmezden geldiler, yok saydılar. Biz altı buçuk yıl boyunca direndik, altı buçuk yıl boyunca bu beraat kararını halkın yüzüne okumalarını engellemeye çalıştık.”

Baba Ayvalıtaş: Yaşadığım sürece, adalet gelene kadar uğraşacağım

Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş ise şöyle konuştu:

“Kararın ardından kendime gelemedim. Adalet gerçekten yok. Türkiye’de adalet yok. Adalet faşistlere var, hırsızlara var, dindar geçinip çocuklara tecavüz edenlere var. Adalet vatanı satanlara var. Vatanı gerçekten savunan solculara, vatan için ölenlere adalet yok. Çok kötüyüm. Biz bunu hak etmedik. Yaşadığım sürece durmayacağım. Adalet gelene kadar uğraşacağım.”

Avukat Can Atalay da, “Eğer bir ülkede herkes, neredeyse herkes, sokaklarda, adliye önlerinde adalet arıyorsa o ülkede adaletsizlik yerin kırk kat altında saray kurmuş demektir. Bu böyle sürdürülemez. Bu dosya, gözlerimizin önünde evlat acısıyla eriyen Fadime Ayvalıtaş’ın dosyası” dedi.

21 Ekim’de Kartal 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 24’üncü ve son duruşmada sanıklar suçsuz olduklarını söyleyip beraatlarını istedi. Ailenin avukatı Sevgi Evren’in, bilirkişi raporlarının eksik ve taraflı olduğunu belirterek bu eksiklerin giderilmesi talebi de son duruşmada reddedildi.

Duruşma savcısı Ali Fuat Akın, sanıkların, “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçunu işlediklerine dair yeterli delil olmamasını gerekçe göstererek sanıkların beraatına karar verilmesini istedi. Hâkim, sanıklar Mehmet Görkem Demirbaş ve Cengiz Aktaş için yeterli delil olmamasını gerekçe göstererek beraat kararı verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler