Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ülkü Doğanay ile “Mesela” (7): AKP’nin yeni normali Türkiye’nin fecaati

Ülkü Doğanay, Mesela’nın 7. bölümünde Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın KHK’lıların durumuna ilişkin “fecaat” açıklamasının ardından, “Peki Türkiye’nin içinde bulunduğu fecaati ne yapacağız?” diye sordu. Mahir Ünal’ın Mustafa Yeneroğlu’nun istifa açıklamasının ardından yaptığı açıklamayı da değerlendiren Doğanay, AKP’den normalleşme bekleyenlerin Ünal’ın ABD Başkanı Donald Trump için kullandığı “Yeni normal böyle” ve “Yapılanların niteliği değil sonucu önemli” sözlerinin AKP bakımından da geçerli olduğu gerçeği ile yetinmek zorunda kalacaklarını ileri sürdü. Doğanay’a göre, AKP için KHK ile ihraçların toplumda yarattığı tahribatın bir önemi yok; önemli olan bu ihraçlarla  cumhurbaşkanlığı sistemine geçişte ne gibi bir sonuç elde edildiği. Doğanay, Cumhurbaşkanı’nın isteğiyle AKP’den istifa eden Mustafa Yeneroğlu’nun “Küçük kıyametimiz olmalıydı” sözleriyle tepki gösterdiği ihraçların, AKP’nin “yeni normali”, Türkiye’nin ise toplumdaki hakkaniyet duygusunun ortadan kalkmasına yol açan “fecaati” olduğunu söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.