Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeşil aday Belit Onay, Hannover’de, Almanya’nın ilk Türk kökenli büyükşehir belediye başkanı oldu

Almanya’da Hannover büyükşehir belediye başkanlığı seçiminin ikinci turunu da kazanan Yeşiller Partisi’nden Belit Onay (38), bu göreve seçilen ilk Türk kökenli siyasetçi oldu.

Belit Onay, iki hafta önce yapılan ilk tur seçimlerini de birinci sırada tamamlamıştı. Onay, pazar günü düzenlenen ikinci tur seçimde de oyların yüzde 52,9’unu alarak, rakibi Hıristiyan Demokrat Birliği’nden (CDU) Eckhard Scholz’u geride bıraktı.

Belit Onay, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından yaptığı Twitter paylaşımında seçmenlere şöyle teşekkür etti: “Hannover yeni bir başlangıcı seçti. Sadece tekrar şunu söyleyebilirim: Teşekkürler! Gelecek yedi yılda şehrimiz için elimden gelenin en iyisini yapacağıma dair hepinize söz verebilirim.”

https://twitter.com/BelitOnay/status/1193658593012256773?s=20

Çok uzun yıllardır Sosyal Demokrat Partili (SPD) belediye başkanları tarafından yönetilen Hannover, ilk kez Yeşiller Partili bir belediye başkanı tarafından yönetilecek.

Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay ve eşi Derya Onay.

Almanya’nın kuzeybatısındaki Goslar kentinde, 15 Ocak 1981’de dünyaya gelen Belit Onay, siyasete girme kararını 1993 yılında Solingen’de Neonazilerce gerçekleştirilen kundaklamada hayatını kaybeden “Genç” ailesinden etkilenerek aldığını söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.