Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Ahmet Altan gözaltına alındı

Geçen hafta tahliye edilen Ahmet Altan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tahliye kararına itirazı üzerine yakalama kararı çıkarıldı. Yeniden cezaevine girmesi beklenen Altan evinde gözaltına alındı.

Eski Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, “FETÖ medya yapılanması” davasında 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış, cezaevinde geçirdiği 1138 günlük süre göz önüne alınarak 4 Kasım’da tahliye edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tahliye kararına itirazını değerlendiren İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi itirazı kabul etti. Tahliye kararının kaldırılması üzerine Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Yakalama kararı üzerine yeniden cezaevine girmesi beklenen Ahmet Altan akşam saatlerinde evinde gözaltına alındı.

Avukat Çalıkuşu: “27. Ağır Ceza, istinaf mahkemesinin yerini aldı”

Altan’ın avukatı Figen Çalıkuşu, yaptığı açıklamada yakalama kararının hukuksuz olduğunu, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bozamayacağını belirtti. Bir mahkemenin bir dosya hakkında hüküm vermesi durumunun o dosyadan el çekmesi ve dosyanın üst mahkemeye taşınması anlamına geldiğini belirten Çalıkuşu bu kararla, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nin istinaf mahkemesinin yerini aldığını söyledi. Çalıkuşu ayrıca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hükümle verilen tahliye kararına itiraz hakkının olmadığını sözlerine ekledi.

4 Kasım’da Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak için tahliye, Mehmet Altan için ise beraat kararı verilmişti. Ahmet Altan ile aynı davada 8 yıl 9 ay hapis cezası verilerek tahliyesine karar verilen Nazlı Ilıcak hakkında yakalama kararı bulunmuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.