Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IŞİD lideri Bağdadi, öldürülmeden 12 saat öncesine kadar internet kullanmış

IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin Suriye’nin Türkiye sınırına yakın Barişa köyünde kaldığı evde internet hizmeti aldığı ve ABD askerlerinin baskın düzenlediği güne kadar da düzenli olarak internet kullanıldığı ortaya çıktı.

Dubai merkezli Al-Alan TV muhabiri Jenan Moussa’nın ulaştığı belgeler, sözkonusu eve şubat ayından bu yana ayda yaklaşık 45 liralık internet hizmeti verildiğini gösteriyor.

Habere göre, internet aboneliği, evin sahibi olan El Kaide uzantılı Huras el Din örgütünün komutanı Ebu Muhammed Halebi tarafından 2 Şubat’ta başlatılmış.

Moussa haberinde sözkonusu eve internet sağlayan firmanın ismini belirtmemiş. Sonuncusu ekim ayına ait olan faturalar ise her ay nakit olarak ödenmiş.

Moussa’nın sosyal medyadan da paylaştığı belgelerde, Bağdadi’nin öldürülmesinden bir gün önce, 26 Ekim günü, sözkonusu evden yedi defa internete girildiği ve toplam bağlantı süresinin 1 saat 29 dakika olduğu görülüyor.  

Buna göre, evdekiler interneti en son 26 Ekim öğlen saat 12’de, ABD askerlerinin baskınından yaklaşık 12 saat önce kullanmış.  

Bağdadi’ye yönelik operasyon, ekim ayının 26’sını 27’sine bağlayan geceyarısı düzenlenmişti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.