Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mansur Yavaş’ın ilk 200 günü: İsrafla mücadele sonucu bütçe 387 milyon TL fazla verdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkan Mansur Yavaş’ın ilk 200 gününe ilişkin bir rapor yayımladı. 56 sayfalık raporda, belediyenin tasarrufları öne çıkarıldı, yapılan icraatlara yer verildi. 

Rapora göre Mansur Yavaş’ın mazbatasını aldığı 8 Nisan 2019 ile 200. gününü doldurduğu 25 Ekim 2019 tarihleri arasında belediye bütçesi 387 milyon 821 bin 378 TL fazla verdi. Bütçenin geçen yılın aynı döneminde ise 682 milyon 335 bin 355 TL açık verdiği belirtildi. Buna göre, aradaki fark 1 milyar TL’yi aştı.

Raporda bu bütçe fazlasının “israfla mücadele” sayesinde verildiği ve bütçe fazlasının önceki yönetimlerden kalan borçların ödenmesinde kullanılacağı ifade edildi.

İcraatlar tek tek sayıldı

Belediyenin yaptığı ihalelerin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanmasıyla “şeffaf belediyecilik” anlayışının hayata geçirildiğinin belirtildiği raporda, bugüne kadar yapılan icraatlar da yer aldı. Bu icraatlardan bazıları şöyle sıralandı:

  • Ankara Şehir Hastanesi’ne kent merkezinden doğrudan ulaşım sağlanabilmesi için “112 Ulus-Kızılay-Ankara Şehir Hastanesi (Ekspres) Hattı” hizmete girdi.
  • Vatandaşlara ulaşım kolaylığı sağlamak amacıyla AŞTİ’den şehrin uzak dört noktasında indirme bindirme noktaları devreye sokuldu.
  • AŞTİ’nin yanında yıllardır atıl durumda bulunan 30 Ağustos Zafer Parkı, Başkan Yavaş tarafından hizmete açıldı.
  • EGO Genel Müdürlüğü tarafından başkentte hizmet veren özel toplu taşıma araçları arasında yer alan Mavi Özel Halk Otobüsleri’nde (ÖHO) de ANKARAKART uygulaması başlatıldı.
  • Başkentlilere ve başkente gelen yerli ve yabancı turistlere toplu taşıma araçlarını kullanırken büyük kolaylık sağlayacak ANKARAKART Mobil Cep (CEP BİLET) uygulaması hayata geçirildi.
  • Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentin bisiklet altyapısının geliştirilmesi amacıyla yürütülen projeler kapsamında, bisiklet yolu güzergâhı üzerinde bulunan beş üniversite ile işbirliği protokolü imzaladı.
  • Kahvaltı yapma imkanı bulamayan öğrencilere üniversite kampüslerinde sıcak çorba ikramı başladı.
  • Başkentte örgün eğitim içinde yer alan öğrenciler için ilk kez yaş sınırı kaldırılarak, 60 TL’ye 200 binişlik indirimli aylık abonman kartı uygulaması devreye sokuldu.

EGO otobüsleri ve metro istasyonlarında dağıtılacağı belirtilen rapora buradan ulaşılabilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.