Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lüks tüketim ve dindar kadınlar – Ayşe Çavdar: “Kadınlar üzerinden yürüyen bu tartışma sekülerlerin içinden bir selefi çıkardı”

Gazeteci ve akademisyen Ayşe Çavdar ile, sosyal medya üzerinden, dindar kadınların lüks tüketimini sergilemesi üzerine yapılan tartışmaları konuştuk. Çavdar, yolsuzluk ve israfa, sadece özne kadın olduğunda tepki gösterildiğini belirtti ve kadınları eleştirmenin erkekleri eleştirmekten hem daha kolay olduğunu hem de daha fazla ilgi topladığını söyledi. Çavdar, özellikle muhalif kişilerce, din referans alınarak yapılan bu eleştirilerin AKP iktidarını güçlendirdiğini söyledi ve “Bu tartışma sekülerlerin içinden bir selefi çıkardı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.