Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şaban Vatan hakkında annesinin şikayetiyle tehdit iddiasıyla soruşturma açıldı

Giresun Eynesil’de evlerinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan hakkında, annesi Fikriye Vatan’ı tehdit ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Savcılığın, Şaban Vatan’ın annesinin evine bir ay süreyle yaklaşmaması yönünde tedbir kararı aldığı öğrenildi.

“Sık sık evimize gelip tehdit ve hakaretlerde bulunuyordu”

DHA‘nın haberine göre, Rabia Naz’ın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, Şaban Vatan’ın annesi Fikriye Vatan, dün jandarmaya giderek oğlu tarafından tehdit edildiğini öne sürüp şikayetçi oldu. Fikriye Vatan, jandarmaya verdiği ifadesinde, torunu Rabia Naz’ın hayatını kaybetmesinin ardından oğlunun psikolojisinin bozulduğunu, kendisi ve diğer oğlu Muhammet Vatan‘ı kızının ölümünden sorumlu tuttuğunu, bu nedenle de sık sık evlerine gelip tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu öne sürdü.

Şaban Vatan’ın yaklaşık bir ay önce de evde bulunan ruhsatsız av tüfeğini gizlice aldığını ileri süren Fikriye Vatan, oğlu hakkında evden uzaklaştırma kararı talep etti.

Görele Cumhuriyet Savcılığı, şikayet üzerine Şaban Vatan hakkında tehdit suçlamasıyla soruşturma başlattı. Savcılık, Şaban Vatan’ın annesi Fikriye Vatan’ın evine bir ay süreyle yaklaşmaması yönünde tedbir kararı aldı. 

Ne olmuştu?

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018’de önce Giresun’un Eynesil ilçesindeki evinin önünde yaralı halde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Adli Tıp Kurumu’ndan istenilen iki ayrı raporda, “ölümün genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması” sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu bildirilmiş ve intihar ihtimali üzerinde durulmuştu. Şaban Vatan ise kızına otomobil çarptığını ve yaralı olarak evin önüne bırakıldığını iddia ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.