Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İbrahimoviç’in rakip takımın hisselerini almasına tepki gösteren Malmö taraftarları, yıldız futbolcunun heykelini yaktı

İsveç Birinci Ligi (Allsvenskan) ekiplerinden Hammarby’nin yüzde 50 hisselerini satın alan İsveçli süperstar Zlatan İbrahimoviç’e Malmö taraftarı tepkili.

Malmö kentinde doğup büyüyen, kentin takımının alt yapısında yetişen Ibrahimoviç’in bu hamlesi Malmö taraftarını öfkelendirdi. Yıldız oyuncunun başka bir takıma yatırım yapmasını ihanet olarak gören taraftarlar, geçtiğimiz aylarda Malmö stadında açılış töreni yapılan Ibrahimoviç’in heykelini ateşe verdi.

Heykelin koluna klozet kapağı geçiren saldırganlar heykelin bulunduğu yere eski Yugoslavya’da kullanılan “Cilgani dö” (Çingeneye ölüm) şeklinde ırkçı slogan yazdı. Saldırganlar polisin olay yerine gelmesiyle dağıldı.

Ekim ayında Malmö stadının girişine konumlandırılan heykelin açılış töreninde Malmö taraftarları Ibrahimoviç’e sevgi gösterisinde bulunmuştu. 38 yaşındaki yıldız futbolcu “New York’a gittiğinizde Özgürlük Heykeli var, İsveç’e geldiğinizde ise Ibrahimovic” demişti.

İsveçli sanatçı Peter Linde tarafından 4 yılda inşa edilen heykel 2,7 metre yüksekliğinde ve yarım ton ağırlığında.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.