Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alper Taş, Sol Parti’yi anlattı: “Önümüzdeki sol, kadın solu olacak. Yeni devrimci hareketi kadınlar, gençler ve emekçiler büyütecek”

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), isim değişikliğine giderek siyaset hayatına Sol Parti adıyla devam edeceğini duyurdu.

ÖDP’deki bu isim değişikliğinin sebeplerini ve Sol Parti’nin yeni çizgisini eski ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş ile konuştuk. Taş, isim değişikliğinin sebebini, “Çok fazla siyasal özne var fakat, ortadaki sol boşluğunu doldurabilmiş, solu bir seçenek haline getirebilmiş değiliz. Türkiye’yi yeniden eşitlik ve özgürlük temelinde kurmak ve birleştirmek gerekiyor. Bu ancak sol bir çizgiyle, sol bir eksenle olur. Bu sebepten böyle bir adım attık” sözleriyle açıkladı.

Taş, yeni devrimci hareketi kadınların, gençlerin ve emekçilerin büyüteceğini söyledi. 23 yıllık ÖDP tarihinde ilk kez bir kongrede genç kadınların “Yaşasın feminist mücadelemiz” diye slogan attığını duyduğunu belirten Taş, “Önümüzdeki sol, kadın solu olacak” dedi.

Alper Taş ile yaptığımız söyleşinin tamamı için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.