Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ataşehir’de Kanal İstanbul’a itiraz süreci devam ediyor: “Ağaç katliamına, canlıların ölmesine karşıyız”

Kanal İstanbul projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu’na itiraz süreci devam ediyor. Bugün İstanbul Ataşehir’de bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün önünde yüzlerce insan, itiraz dilekçelerini verebilmek için kuyruk oluşturdu. Gamze Elvan ve Sercan Öztürk, vatandaşlara Kanal İstanbul projesine neden itiraz ettiklerini sordu. Kuyrukta bekleyen insanlar, projenin doğa talanına yol açacağını, bu proje için boşuna para akıtıldığını söyledi. 

Projeye nasıl itiraz ediliyor?

Vatandaşlar İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne giderek ya da Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden Kanal İstanbul ile ilgili görüşlerini ve itirazlarını dile getiriyor. Ayrıca, itirazlar ilgili kurumlara faks yoluyla da iletilebiliyor. 23 Aralık 2019’da başlayan süreç 2 Ocak 2020 tarihinde sona erecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.