Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekonomist Murat Kubilay: “Merkez Bankası’nın faiz indirme kararının sınırlı etkilerinden faydalanıyoruz, ileride daha sınırsız olabilecek kötü etkilerini ise gözardı ediyoruz”

Ekonomist Murat Kubilay, Merkez Bankası’nın faiz indirme kararını değerlendirdi. Bu kararı iki açıdan değerlendirmek gerektiğini söyleyen Kubilay, ilk olarak piyasa dostu bir şekilde bakıldığında Merkez Bankası’nın durumun iyiye gittiğini düşünerek bu indirimi yapmasının güzel olduğunu belirtti. Fakat diğer taraftan bu kararın Sarayın baskısıyla alındığını, karar alınmadan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı duyurduğunu söyledi. Kubilay, Merkez Bankası’nın benzer faiz düşürme kararını ölçülü bir şekilde, yıl içinde tekrar alabileceğini fakat doğru değerlendirme yapmak için Merkez Bankası’ndan ziyade yurtdışına bakmak gerektiğini söyledi.

Murat Kubilay ile söyleşinin tamamını dinlemek için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.