Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

E. Büyükelçi Oğuz Demiralp ile söyleşi: “Elçiliklerin sosyal medya kullanımı, kamu diplomasisinin hakikat sonrası çağa uyarlanması”

Türkiye’nin idlib’de Suriye ordusu ile savaşın eşiğine gelmesi ve buna bağlı olarak Rusya ile ilişkilerinin gerilmesinin ardından, ABD’nin Türk halkının tabiri caizse “kalplerini ve zihinlerini kazanmak” üzere bir kamu diplomasisi atağına geçtiğine tanık olduk bu hafta. ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Ankara’ya gelir gelmez Anadolu Ajansı’na Türkçe demeç verip İdlib’de hayatını kaybeden askerler için taziye iletirken “şehit” kelimesini kullandı. Ertesinde ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından “Gözler İdlib’in Üzerinde” başlıklı bir video yayınlayıp, “Türkiye’nin yanındayız” mesajı verdi. Bu adımların medyada geniş yer bulması üzerine de Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği, ABD’nin YPG’ye verdiği desteği eleştiren Anadolu Ajansı’nın yaptığı bir haberi “Takdiri size bırakıyoruz” diyerek yine Twitter’dan paylaştı. Verilen mesajları, günümüzün kamu diplomasisi çalışmalarını, emekli Büyükelçi Oğuz Demiralp değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.