Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu 2. bölge toplantısı yapıldı: “Projeyi partiler değil ancak halk durdurabilir”

Siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ve aktivistlerden oluşan Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, 2. bölge toplantısını Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. 

Medyascope’a konuşan Koordinasyon aktivistlerinden Koray Türkay, “Çılgın proje dedikleri proje, kıyım projesidir” dedi. Toplantının yapılma amaçlarına da değinen Türkay, “Bu projeyi nasıl durduracağımıza dair ortak bir eylem planı çıkartacağız” diye konuştu.

“İstanbul’un üç bölgesinde Kanal’a karşı örgütleniyoruz”

Kanal İstanbul’un yapımının durdurulması için üç bölgede örgütlendiklerini söyleyen Türkay, “Bu projeyi siyasi partiler değil ancak halk durdurabilir” dedi. Mahallelerde haftanın belirli günleri Kanal İstanbul’un maliyetini anlatan bildiriler dağıttıklarını da belirten Türkay, “Bu proje geleceğimizi yok edecek, geleceğimize sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler