Türkiye’deki ilk koronavirüs vakası İstanbul’da, Kapalıçarşı esnafında çıktı. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, 120’den fazla ülkede tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Mart’ta yaptığı açıklamayla Türkiye’deki ilk vakayı bildirmiş, bu kişinin ailesiyle birlikte karantinada olduğunu söylemişti.

Hangi ilde olduğu açıklanmamıştı
Bakan Koca’nın açıklamasında vakanın bulunduğu ili açıklamaması tepkilere yol açmış, vatandaşlar sosyal medya üzerinden Koca’ya ilin açıklanması için çağrıda bulunmuştu.
Medyascope‘tan Hazar Dost, Türkiye’nin ilk koronavirüs vakasını araştırmak için İstanbul’da Kapalıçarşı esnafıyla görüştü.
Kapalıçarşı esnafı, teşhis konulan kişinin Kapalıçarşı Ana Cadde üzerinde dükkanı olduğunu belirtti ve “Yurdışından gelmişti, hasta olduğunu söylemişti” dedi. Bakan Fahrettin Koca da vaka için “Avrupa temaslı” nitelemesi yapmıştı.
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, esnafın görüştüğü isimleri arıyor
Kapalıçarşı’nın geçen hafta dezenfekte edildiğini belirten esnaf, “Dün de (16 Mart) vakanın dükkanı ve çevresi dezenfekte edildi” dedi. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı görevlilerin, ellerinde isim listeleriyle Kapalıçarşı’yı gezdiğini anlatan esnaf, “Vakanın yurtdışından geldiği günden itibaren iletişim kurduğu insanların listesi vardı ellerinde, herkese tek tek test yapıyorlar” diye konuştu.
- İstanbul Kapalıçarşı’da döviz kurlarındaki ve altın fiyatlarındaki yükselişi sorduk
- İlk vakanın görüldüğü tarihi Kapalıçarşı yeniden açılıyor
- Altın rekor kırmaya devam ediyor: Gözler Fed’in faiz kararında
- Bakırköy’de tuhaf hırsızlık: Arabadan 30 milyon dolar çalındı
- Medyascope’un haberi doğrulandı: Türkiye’deki ilk koronavirüs vakası Kapalıçarşı’da çıktı








