Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni Zelanda’da yaşayan Ferhat Özdemir ile söyleşi: “Burada hayat iki hafta sonra normale dönebilir”

Dört senedir Yeni Zelanda’da yaşayan ve inşaat sektöründe çalışan Ferhat Özdemir, Yeni Zelanda’nın koronavirüs salgınıyla nasıl mücadele ettiğini Okan Yücel’e anlattı.

İlk aşamalarda ciddi önlemler alınmamasına rağmen sonraki uygulamaların virüsün yayılma hızını yavaşlattığını belirten Özdemir, toplumun da alınan kararlara titizlikle uyduğunu söyledi. Dört haftalık karantina uygulamasının iki haftasını geride bırakan Yeni Zelanda’da karantina sürecinin bitmesinin ardından hayatın normale dönebileceğini ifade eden Özdemir, her şeyin eskisi gibi olması için ise diğer ülkelerin de virüsü yenmesi gerektiğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.