Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hasan Oğuz’un koronavirüsten ölümünün ardından Galataport şantiyesi durduruldu

Galataport işçisi Hasan Oğuz’un koronavirüsten ölümünün ardından yapılan Dev Yapı-İş eylemi sonrası, Galataport şantiyesinde çalışmalar durduruldu.

Devrimci Yapı İşçileri Sendikası İstanbul Avrupa Yakası Temsilcisi Hasan Oğuz, İstanbul Karaköy’de yapımı devam eden Galataport inşaatında çalışırken yakalandığı koronavirüsün yol açtığı kalp krizi sonucu nda hayatını kaybetti. Dev Yapı-İş bugün Galataport şantiyesi önünde eylem yaptı.

Eylemde konuşan Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, “Evde kal çağrılarına rağmen bizler şantiyelerde ölümüne, salgınla burun buruna çalışmaya zorlanıyoruz” dedi.

Şantiyede çalışan üç işçide 3 Nisan günü koronavirüs tespit edildiğini söyleyen Karabulut, “Hiçbir önlem alınmadı, işler durdurulmadı ve hâlâ ölümüne çalışmaya zorlanıyoruz. 7 Nisan’da arkadaşımız Hasan Oğuz kalp krizi geçirdi. Kalp krizi virüsten kaynaklı. Beş gün virüs tedavisi uygulandı. Hasan arkadaşımız dün hayatını kaybetti” diye konuştu.

Ölüm saçan şantiyelerin durdurulması için hem hukuksal hem de fiili meşru mücadelelerini yürüteceklerini söyleyen Karabulut, “Hasan’ın ölümünden sorumlu olanlar ‘çarklar dönecek üretim sürecek’ diyenlerdir. Böyle söyleyenleri unutmayacağız. Üzüntümüz de öfkemiz de büyük” dedi.

Dev Yapı- İş Sendikası, yaptıkları eylem sonrası şantiyenin 4 Mayıs’a kadar durdurulduğunu açıkladı. İşçilere de şantiyenin durdurulduğuna dair mesaj gönderildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.