Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında ikinci sokağa çıkma yasağı bu gece başlıyor: İstanbul-Okmeydanı’ndan izlenimler

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge uyarınca, 30 büyükşehirde ve Zonguldak’ta hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı bu gece başlıyor. İlk kez geçen hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının sadece saatler önce bildirilmesi, halkın market ve fırınlara akın etmesine, sosyal izolasyon önlemlerinin zedelenmesine neden olmuştu. 

Bu hafta uygulanacak yasağa insanların nasıl hazırlandığını, Şişli Mahmut Şevket Paşa Mahallesi ve Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi’nde gözlemledik. 

65 yaş üstü ve 20 yaş altı yasağa rağmen sokakta

Her iki mahallede de, sokaklardaki kalabalığın, virüsün tespit edildiği ilk günlere nazaran daha fazla olduğu söylenebilir. Sokakta, halihazırda yasaklı bulunan, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı insanları görmek de mümkün. Fırın ve marketlerin önlerinde ise metrelerce kuyruklar var. 

Keçeci Piri Mahallesi’nde karantina altına alınan caddenin çevresi ilk günkü gibi kalabalık

Beyoğlu’na bağlı Keçeci Piri Mahallesi’nde her market ve fırının kalabalık olduğu görülüyor. Esnaf, dükkanlarını açık tutarken bekçiler, maskesiz dolaşanları uyarıyor. Karantinaya alınan caddenin etrafı ise ilk gün olduğu kadar kalabalık. Zabıta bariyerleriyle kapatılan caddeye girişe polisler izin vermiyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler