Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Salgın, diğerini dikkate almadan hayatta kalmamızın mümkün olmadığı bir insanlık deneyimi”- Prof. Dr. Melek Göregenli ile söyleşi

Türkiye toplumunun hangi özellikleri koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde avantaj ya da dezavantaj yaratıyor? Bu süreçte gelişen yaşı daha büyük insanlara yönelik ayrımcı söylem ve pratikleri nasıl değerlendirebiliriz? Fiziksel mesafe ile sosyal mesafe arasındaki farklar nelerdir? Belirsizlik ve sosyal izolasyonun toplum psikolojisindeki olası etkileri nelerdir? Böylesi bir süreçte toplumsal dayanışmanın anlamı nedir, toplumsal dayanışma nasıl örgütlenebilir?

Gülçin Karabağ, konuğu sosyal psikolog Prof. Dr. Melek Göregenli ile toplum psikolojisi açısından koronavirüs salgını günleri üzerine konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.