Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Normalleşme ne anlama geliyor, değişen ne olacak? – İBB Bilim Kurulu Üyesi Nilüfer Aykaç: “Vaka sayılarında henüz bir stabillik yok, daha sağlam gitmekte fayda var”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu Üyesi Nilüfer Aykaç ile “Normalleşme ne anlama geliyor, değişen ne olacak?” başlığını konuştuk. Aykaç, koronavirüs salgını tedbirlerinin ardından normalleşme için kesin kriterler ve onları güçlendirici diğer kriterler olmaksızın normalleşmeye geçişin yanlış olacağını savunuyor. 

Türkiye’nin normalleşmeye hazır olmadığına dikkati çeken Aykaç, “Biz hâlâ hangi ilimizin daha çok enfekte, hangi ilimizin daha az enfekte olduğunu bilmiyoruz. Mesela İstanbul için geçerli olan şey, Tunceli için geçerli midir? Elbette değildir. O yüzden bölgelere göre özel stratejiler uygulanması gerekir. Vakaların çoğunun İstanbul’da olduğunu düşünerek buraya ilişkin başka yöntemler geliştirmelisiniz” diyor.

“Şu anda bize söylenen vaka sayılarından hareketle henüz bir stabillik yok” diyen Aykaç, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bu sıkıntılı bir iş. Ülke örnekleri var; Fransa, okulları açmayı düşünüyordu, oranın bilim kurulu üyeleri itiraz etti ve açılamadı. Yani daha sağlam gitmekte fayda var. Burada alışveriş merkezleri açılacak, alışveriş merkezleri hayatımızın neresine düşer? Belki onları da biraz tartışmak gerekiyor. Niçin? Sağlımız için, herkes için, daha iyi bir yaşam sürmek ve bulaştırmamak için!” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.