Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SosyoPolitik (15): “Normalleşme” eşitsizliği artıracak mı?

Koronavirüs salgınında normalleşme adımlarıyla birlikte AVM’ler, berberler, kuaförler açılıyor. Bugüne kadar evde kalma imkanı olmayan, kayıtsız çalıştığı için maddi destek alamayan, işverenleri tarafından ücretsiz izne çıkarılan ya da işinden olanlar salgınla birlikte hem ekonomik olarak, hem de sağlıkları açısından mağduriyet yaşadı. Peki normalleşme adımları, bu eşitsizliği azaltacak mı yoksa besleyecek mi? Şükran Şençekiçer, konukları Paris School of Economics’de araştırmacı olan Dr. Cem Özgüzel ve Dumlupınar Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Uğur Aytun’la yeni normalleşme adımlarının olası etkilerini konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.