Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope infografik – Türkiye’de ve dünyada koronavirüste son durum (15 Mayıs 2020)

Koronavirüs salgını 10 Mart 2020 günü ilk kez resmi olarak Türkiye’de de görüldü. Açıklanan verilere göre Türkiye, en çok koronavirüs hastasına sahip dünya ülkeleri arasında dokuzuncu sıraya geriledi. 

Veri Okuryazarlığı Derneği’nden (VOYD) Sadettin Demirel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın her gün açıkladığı verilerle bir koronavirüs takip sayfası oluşturdu:

Türkiye’de son 24 saatte yapılan test sayısı 38 bin 565. Yapılan testler ile pozitif çıkan hastaların sayısını karşılaştırdık: 

Koronavirüs nedeniyle entübe edilen yani yoğun bakımda solunum desteği sağlanan hasta sayısı ile koronavirüs kaynaklı vefat eden kişi sayısını karşılaştırdık: 

Koronavirüs hastası kişilerle koronavirüsü yenen kişi sayısını karşılaştırdık:

VOYD dünyadan verileri Johns Hopkins Üniversitesi’nden alıyor. Biz ise Worldometers’i kullanıyoruz:

Koronavirüsün küresel boyutta ne durumda olduğunu inceledik:

Şu an en fazla hasta Amerika Birleşik Devletleri’nde. Türkiye ise en çok koronavirüs hastası bulunan ülkeler arasında dokuzuncu sıraya geriledi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.