Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs nedeniyle işten çıkartılan Cengiz Avşar: “Biz yanlış yere mi başvuru yapıyoruz, yoksa devletimiz bizi görmezden mi geliyor?”

İstanbul’ da yaşayan ve koronavirüs sebebiyle geçen ay işten çıkartılan Cengiz Avşar 30 yıldır tekstil alanında çalışan bir işçi. Faturalarını ve altı aylık ev kirasını ödeyemediğini ve bu yüzden birçok yardım kuruluşuna başvurduğunu söyleyen Avşar’a, işsizlik maaşı aldığı için ek bir yardım alamayacağı söylenmiş: 

‘’Yaklaşık 1500 TL civarında ayrı ayrı birikmiş üç faturam var. Üç çocuğum var okuyan. Bu yüzden devletin maddi desteğinden faydalanmak için başvuru yaptık, işsizlik maaşı alıyorum diye kabul görmedi.  Askıda fatura kampanyasına katılmak istedim, faturalarımı yönlendirdim ama onlar da kabul görmedi.’’ 

Aynı zamanda KOAH hastası olduğunu söyleyen Avşar’ın, bel kemiği ve ayağına 2011 yılında geçirdiği bir trafik kazası sebebiyle platin takılmış. Rahatsızlığı nedeniyle ağır işlerde çalışamadığını söyleyen Avşar’ın işsizlik maaşı dışında başka hiçbir geliri yok: 

‘’Şu anda gerçekten yardıma muhtaç durumdayız. Devletimden bekledim olmadı. Acaba biz yanlış yerlere başvuru yapıyoruz da sesimizi mi duyuramıyoruz, yoksa devletimiz bizi görmezden mi geliyor? Ne yapacağımı bilmiyorum. Çaresiz kaldım. O yüzden bir arayış içindeyim ama bugünler son çırpınışlarım. Ne olacak bilmiyorum.’’ 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.