Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: İsmailağa Cemaati ister de İstanbul Sözleşmesi kalır mı?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReportta yayımladığı yazısında, İsmailağa Cemaati’nin hükümetten, resmi adı “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi” olan ve kamuoyunda “İstanbul Sözleşmesi” olarak bilinen uluslararası sözleşmeden çıkılmasını talep etmesini değerlendirdi.

“[…] İstanbul Sözleşmesi 2011’de İstanbul’da yapılan Konsey Bakanlar Komitesi toplantısında Türkiye tarafından imzaya açıldığı için bu adı almıştı. AK Parti iktidardaydı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu idi. Şimdiki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi, yani Konsey Parlamentosu Başkanı idi.
İslâmi tarikat ve cemaatlerin o zaman dikkate değer bir itirazı olmamıştı; AK Parti’nin en güçlü zamanlarıydı. Şimdi bu itirazları yükseltmelerinin nedeni, AK Parti ve MHP ittifakındaki oy potansiyeli kaybını görerek desteklerinin devamı karşılığında taviz alma niyetleri olabilir”
diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.