Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgınında rekorlar haftası: Hindistan’da vakalar 1 milyona ulaştı, ABD’de haftalık vaka sayısı bir ay öncesinin üç katına çıktı

Koronavirüs salgınıyla mücadele küresel çapta devam ediyor. Salgında ikinci dalgayı yaşayan ülkeler olduğu gibi henüz birinci dalga ile baş edememiş ülkeler de mevcut. Reuters’ın verilerine göre, dünya çapında 13 milyon 890 bin kişi koronavirüse yakalandı, 589 bin 567 kişi virüs sebebiyle hayatını kaybetti, 7 milyon 550 kişi ise iyileşti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında geliyor. ABD’de son 24 saat içinde açıklanan vaka sayısına bakıldığında, 75 bin 600’den fazla kişi virüse yakalandı. Böylelikle bir günde görülen yeni vaka sayısında rekora ulaşıldı. 24 Haziran’dan beri ülkede günlük yeni vaka sayısı iki katına çıktı. Bir ay önce haftalık ortalama vaka sayısı yaklaşık 22 bin 200 olan ABD’de çarşamba günü itibarıyla haftalık ortalama vaka sayısı 63 bine ulaştı.

Amerikan Ulusal Futbol Ligi Oyuncular Birliği’nin verdiği bilgiye göre, 72 oyuncunun koronavirüs testi pozitif çıktı. Oyuncuların kimler olduğu ya da hangi takımda oynadıklarına dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ulusal Futbol Ligi sosyal mesafenin korunması, maçların seyircisiz oynanması gibi kuralları dikkate alarak 10 Eylül’de sezonu açmayı planlıyor.

Hindistan, küresel çapta vaka sayısının en fazla olduğu üçüncü ülke. Hindistan’da virüse yeni yakalananların oranı ise ikinci sırada olan Brezilya’yı geçmek üzere.

Yaklaşık 1,3 milyar nüfuslu Hindistan’da vaka sayısı 1 milyona ulaşınca, ülkede yeniden önlemler alınmaya başlandı. 17 Temmuz Cuma günü itibarıyla ülkede koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı da 25 bine çıktı. Hindistan’da açıklanan verilere göre yeni vaka sayısı 33 bine yaklaştı. Günlük yeni vaka sayıları bir ay öncesinin en yüksek sayılarının yaklaşık üç katına çıkmış durumda. Hindistan nüfusunun yaklaşık üçte birinden az nüfusa sahip olan ABD’de 3,6 milyon, Brezilya’da ise 2 milyon koronavirüs vakası mevcut.

Hindistan hükümeti, ulusal çapta karantina ilan eden ilk ülkelerden biri olmasına rağmen virüsün ülke çapında yayılmasının önüne geçilemedi. Karantina geçen ay, ekonomik sebeplerle kaldırıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.