Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Manisa Salihli’de Biyogaz Enerji Santrali yapmak isteyen şirket jandarmayla birlikte köye girdi, santrale direnen köylüler gözaltına alındı

Manisa Salihli ilçesine bağlı Çapaklı Köyü’nde yapılmak istenen Biyogaz Enerji Santrali’ne karşı köylüler yolu kapatarak direnişe devam ediyor. Şirket, kaymakamlığın “Mahkeme kararını bekleyin” demesine rağmen, yol yapım çalışması için köye jandarmayla beraber girdi. Yol yapılmasına karşı direnen köylüler gözaltına alındı. Yapılmak istenen  Biyogaz Enerji Santrali’ni ve köylülerin gözaltına alınmasını Medyascope’a değerlendiren CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Santralin iptaliyle ilgili mahkemeye başvurumuzu yaptık iptal kararı çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Ege Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Çapaklı Köyü yakınlarında  34 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanan Biyogaz Enerji Santrali’ne tepkiler devam ediyor. Daha önce şirketin yol yapım çalışmasını engellemek için yolu, traktör ve tarım aletleri ile kapatan köy sakinleri, köye gelen iş makinelerine tepki gösterdi. Santralin yapılacağı alanda nöbet tutan köylülere jandarma müdahale etti, yaklaşık 30 köylü gözaltına alındı.

“Santralin iptaliyle ilgili mahkemeye başvurumuzu yaptık iptal kararı çıkmasını bekliyoruz”

Köylülerin ve çiftçilerin verimli topraklar ve su kaynaklarının olduğu bir yerde santral kurulmak istenmesine itiraz ettiğini belirten CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Köylüye zor kullanılmış. Şu anda bizler CHP 37. Olağan Kurultayı’nda, Ankara’dayız. Manisa’da olsaydık köylüyle beraber Çapaklı’da olurduk” dedi. Geçen yıl Salihli’nin Hacıbektaş Köyü’ndeki Jeotermal Enerji Santrali’yle ilgili yaşanan sorunların daha fazlasının Çapaklı’da da yaşandığını anlatan Başevirgen, “Biz aynı sıkıntıları geçen sene de yaşadık, köylü direnişini sürdürecek. Biz de onların yanında olmaya devam edeceğiz. Santralin iptaliyle ilgili mahkemeye başvurumuzu yaptık iptal kararı çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.