Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, vaka sayıları arttığı için ildeki tüm boş yoğun bakım yataklarını koronavirüs hastaları için ayırdı

Haber: Fırat Fıstık-Hazar Dost

Koronavirüs salgıyla beş aydır mücadele eden Türkiye’de, vaka sayıları yeniden artıyor. Pek çok ilde koronavirüs hastaları hastanelere başvurunca Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, ildeki tüm boş yoğun bakım yataklarını koronavirüs hastalarına ayırdı.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nün aldığı karara göre, elektif (acil olmayan, programlı) hastaların yatışları ertelenecek. Vaka alımları ise bir sonraki karara kadar durduruldu. Ayrıca, tüm kliniklerde yatakların yüzde 50’si koronavirüs hastalarının tedavisi için ayrıldı. 

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü son dönemde yatış ihtiyacı olan vaka sayılarında artış olduğu için bu kararların alındığını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler