Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Okullar en erken 21 Eylül’de yüz yüze eğitime geçecek – Öğrenci velisi: “Çocuğumu okula gönderme riskini göze alamıyorum”

Haber: Cemre Su Arvas & Sema Kızılarslan

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dün akşam (12 Ağustos) Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Selçuk, okulların 31 Ağustos’ta uzaktan eğitime başlayacağını, yüz yüze eğitime ise “aşamalı ve seyreltilmiş olarak” 21 Eylül’de geçileceğini söyledi.

Veli Emine Teyfur ve ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi Sahra Teyfur, okulların koronavirüs salgını koşullarında açılmasıyla ilgili düşüncelerini Sema Kızılarslan ve Cemre Su Arvas’a anlattı.

Sahra Teyfur, okulunu ve arkadaşlarını çok özlediğini, okula dönmek istediğini belirtti. Annesi Emine Teyfur ise 21 Eylül’de yüz yüze eğitime geçilmesi durumunda çocuğunu okula gönderip göndermemek konusunda kararsız olduğunu ve endişe ettiğini söyledi. 

Çevrimiçi eğitim derslerinden verim alamadıklarını da söyleyen öğrenci velisi Teyfur, ”Çocuğum, geçen dönem EBA üzerinden yapılan derslerden hiçbir şey öğrenemedi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.