Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da evcil köpeklerin günde en az iki kez dışarı çıkarılması zorunlu hale getirilecek: “Köpekler oyuncak değil, onların da ihtiyaçları var”

Almanya Tarım Bakanı Julia Klöckner, evcil köpeklerin günde en az iki defa dışarı çıkarılmasını zorunlu hale getirecek yasayı hayata geçireceklerini açıkladı. Klöckner, ülkedeki 9,4 milyon evcil köpeğin büyük bir kısmının, dışarıya yeterince çıkamadığını belirtti.

Almanya’da köpekler hakkında yapılan yeni düzenlemeler (Hundeverordnung) kapsamında, köpek sahiplerinin, köpeklerini her seferinde en az bir saat sürecek şekilde günde iki defa dışarı çıkartması zorunlu olacak.

Köpeklerin, tüm gün evlerde bırakılmasına müsaade etmeyen yeni yasa, köpeklerin yeterli düzeyde faaliyet ve çevresel uyarılara ihtiyacı olduğunu ortaya çıkaran yeni bilimsel bulgular sonrasında gündeme geldi. 

The Guardian‘da yayımlanan haberde Klöckner, “Köpekler oyuncak değil, onların da ihtiyaçları var ve bu ihtiyaçların göz önünde bulundurulması gerekiyor” dedi.

2021’de meclise sunulacak yasa tasarısı şimdiden ülkede tartışmalara yol açtı. Hanelerin yüzde 19’unda köpek bulunan Almanya’da, sözkonusu yasanın uygulanmasının nasıl güvence altına alınacağı belirsizliğini koruyor. Tarım Bakanlığı sözcüsü, kanunun ülkenin 16 eyaletinde de uygulanacağını belirtti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.