Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barış Atay: “Biz ‘İpek Er’lerin tarafıyız, Süleyman Soylu ‘Musa Orhan’ların tarafı”

İstanbul-Kadıköy’de pazar gecesi (30 Ağustos) kimliği belirsiz kişilerin saldırdığı Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştirerek, “Bugün taraflar çok net. Biz ‘İpek Er’lerin tarafıyız, Süleyman Soylu ‘Musa Orhan’ların tarafı” dedi.

Barış Atay’a dört kişi saldırmış, saldırıyla ilgili daha sonra üç kişi gözaltına alınmıştı. Türkiye İşçi Partisi 2 Eylül’de, üç kişinin Barış Atay’a saldırdıkları gerekçesiyle tutuklandığını duyurdu.

https://twitter.com/tipgenelmerkez/status/1301138854834065409

Atay, pazarı pazartesiye bağlayan gece Kadıköy’de kimliği henüz tespit edilemeyen kişilerin saldırısına uğramıştı. Saldırı, Atay’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Twitter üzerinden yaşadığı “tecavüz” tartışmasının hemen ardından meydana gelmiş, Atay saldırı sonrasında verdiği ifadede “Bu olayın faili kendisine yönelik eleştiriyi alıntılayıp beni hedef gösteren Süleyman Soylu’dur” demişti. 

Kadıköy’de, Caferağa Mahallesi’ndeki bir mekandan saat 01:00 sıralarında ayrılan Atay’a, Dalga Sokak’ta dört kişi saldırmıştı. Yere düşürülerek tekmelenen Atay, Numune Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra taburcu edilmişti. 

Barış Atay, bugün Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda, tam da 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde düzenlenen basın toplantısında, saldırıya ilişkin sorulara cevap verdi. Atay, “Bu olay, bildiğimiz bir şeyin bir kere daha altını çiziyor: Biz güçlüyüz. İktidar ya da iktidara yakın olan tüm gruplar elbette şu halimizden utanacağımızı zannediyor ama bu bizim için aynı zamanda gurur verici bir şey. Çünkü bu ülkede yaşayan herhangi bir devrimci için yapabilecekleri tek şey, karanlık bir sokakta arkadan beş kişiyle saldırmak olabilir. Ancak gördüğünüz gibi sapasağlam çıkıyoruz” dedi.

“Süleyman Soylu bir bakan değildir”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya özel olarak vurgu yapan Atay, “Süleyman Soylu bir bakan değildir. Süleyman Soylu, kullanışlı bir aparattır. Kürtler’i, sosyalistleri, Aleviler’i, bu ülkeye soldan bakan, ülkenin sorunlarına karşı bir şeyler yapmak isteyen herkesi tasfiye etmek için elindeki gücü kullanmaya çalışan bir aparattır sadece. Yarattıkları sistemin tezahürü olarak tecavüz toplumunda yaşamaya başladığımız aşikârdır. Son zamanlarda dikkat çekmeye çalıştığımız şey de budur. Üzerlerindeki üniformalara, arkalarındakilere güvenerek, kendilerine hiçbir şey olmayacağının garantisiyle bu ülkenin kadınlarına neler yapabileceklerini gördüğümüz insanlara karşı kamuoyunun sesini yükseltmek, bunun hesabını sorabilmek için yaptığımız çalışmaların sonucu budur. Ancak bu bizi asla yıldırmaz, geri adım attırmaz. Bugün taraflar çok net. Biz ‘İpek Er’lerin tarafıyız, Süleyman Soylu ‘Musa Orhan’ların tarafı” diye konuştu.

“İktidarı rahatsız etmeye devam edeceğiz”

“Biliyorum ki Süleyman Soylu gidecek. Biz bu rejimi de iktidarı da geride bırakacağız” diyen Atay, sözlerini şöyle tamamladı: “Kılıçdaroğlu’nun, Ahmet Türk’ün, benim saldırıya uğramamı bir anı olarak hatırlayacağız. Yanlış yapmadığımızı biliyoruz, doğrularımızın bu iktidarı ne kadar rahatsız ettiğinin farkındayız. Rahatsız etmeye de devam edeceğiz. Dün sorduğumuz gibi ‘Nerede kalmıştık’ diyoruz ve devam ediyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.