Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Işıl Özgentürk eleştirileri de anlamamış

Medya ombudsmanı Faruk Bildiricikişisel blogunda yayımladığı yazısında, Işıl Özgentürk’ün tartışmalara yol açan “Porno çukurunda debeleniyoruz” başlıklı yazısını eleştirdi.

Özgentürk yazısında, Batman’daki ailelerin kızlarına bakışından ve İpek Er adlı 18 yaşındaki genç kızın Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tecavüzü sonrasında intihar etmesinden bahsetmişti. Bildirici, bu yazının genellemeler içerdiğinin, gerçeklere ve istatistiklere dayanmadığının altını çizdi:

“Özgentürk de yazısında Musa Orhan’ın tecavüzünü ayrıntılarıyla anlatıp, sonra da Batman’daki kızların bölgeye gelen bürokrat ve askerlerle birlikte olup bekaretlerini kaybedince çareyi intihar etmekte bulduklarını vurgulaması da yakışıksız olmuş. İpek Er de bekaretini kaybedip evlilik hayalleri gerçekleşmeyince kurtuluşu intiharda bulan bir kız durumuna indirgenmiş. Böyle bir çözümleme yapılınca Musa Orhan’ın tecavüzü de bir askerin kendisiyle evlenme hayalleri kuran bir genç kızla birlikte olması ve sonra onu yüzüstü bırakması öyküsü haline gelmiş. Mahkemenin tahliye gerekçelerine haklılık kazandırmış.”

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.