Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Mardin’de enfekte olan sağlık çalışanı sayısı 600’ü geçti” – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Mardin Şubesi Eşbaşkanı Dr. Özgür Bilek aktardı

Günlük koronavirüs vaka sayısının 300’e yükseldiği Mardin’de, enfekte olan sağlıkçı sayısı da 600’ü geçti. Kentteki son durum ile ilgili Medyascope’a konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mardin Şubesi Eşbaşkanı Dr. Özgür Bilek, ”Açık ve şeffaf bir veri paylaşımı yok” dedi.

Sağlık meslek örgütlerinin kendi imkanları ile ulaştıkları bilgilere göre hastanelerde çalışan ve enfekte olan sağlık çalışanı sayısının 600’ü geçtiğini söyleyen SES Mardin Şubesi Eşbaşkanı Özgür Bilek, normalleşme sürecinden sonra vakaların en çok arttığı illerden birinin Mardin olduğunu belirtti. Bilek, “1 Haziran’dan sonra çok ciddi bir vaka artışı oldu. Artık takip edemiyoruz” diye konuştu.

Hastanelerde yer sıkıntısı başladı”

Evde takip edilen koronavirüs hasta sayısının da arttığını söyleyen Dr. Bilek, Mardin’deki pandemi hastanelerinde hastalara yer bulmakta sıkıntı yaşandığını belirtti.  

”Artık sunmamız gereken nitelikli sağlık hizmetini sunamaz hale geldik. Pandemi hastanesi olmamasına rağmen birçok hastanemizde koronavirüs hastaları için alanlar açıldı” diyen Bilek, hasta sayısında bir düşüş gözlemlemediklerini söyledi.

Dr. Özgür Bilek ile söyleşimizin tamamı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.